Aluminijski komarnici tj. mreže protiv insekata su jednostavno i ekološki prihvatljivo rješenje za zaštitu vašeg doma od insekata. Možete ugraditi više vrsta komarnika:
 • Fiksni komarnici nude potpunu zaštitu od komaraca za prozore gdje nije potrebno imati prolaz.
  Fiksni komarik može biti ugradni i nadgradni. Komarnik ugrađen direktno na prozorski okvir se može po želji skinuti i staviti nazad, što čišćenje čini puno jednostavnijim.

 • Američka vrata su idealna za spriječavanje ulaza insekata kroz vrata na balkonu ili terasi.
  Američka vrata imaju isti sistem otvaranja kao i vrata, te su prigodni za prolaze. Poseban magnetni sistem omogućava komarniku da bude zatvoren i prilikom jakog vjetra. Komarnik je jendostavno montitati i demontirati. 

 • ZIG-ZAC komarnik je sistem za prozore i vrata. Komarnik je pogodan za prolaze poput vrata i prozora koje se često koriste. Manipulacija komarnika se može vršiti horizontalno i vertikalno.
  Komarnik je pogodan za ugradnju između rolete/žaluzine jer zauzima samo 22 ili 27 mm u presjeku. Mrežica se skuplja poput harmonike i u zatvorenom položaju nakupljeni dio iznosi 7-10 cm.

 • Rolo horizontalni i vertikalni su rješenje za prozore na kojima je potrebno prolaziti van (npr. za zalijevanje cvijeća). Kad komarnik podignete on se namota kao roleta u kutiji. Montaža i demontaža komarnika je lagana i jendostavna.
  Vodilice i kutija su izrađene od viskokokvalitetnog ekstrudiranog aluminija koji garantira trajnost. Mrežica je izrađena od posebnih staklenih vlakana koje garantiraju stabilnost i otpornost na sve vremenske prilike.